Sýrové preclíky
35 min.
Ingredience
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2gramyCukr moučkový
- 20gramůDroždí
- 30gramůOlej slunečnicový
- 10gramůSůl
- 140mililitrůVoda pitná
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
196 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr a rozdrobené droždí. Přilijeme vlažnou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme moukou a necháme na teplém místě kynout 30 minut. Potom těsto znovu důkladně prohněteme a necháme kynout ještě 1 hodinu.
- 2Z těsta vytvarujeme preclíky různých tvarů, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, posypeme strouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.
- 3Preclíky upravíme na servírovací mísu a podáváme s různými dipy a dresinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.