Sýrové řezy pro gurmány
20 min.
Ingredience
- 8kusůJahody zahradní
- 3lžíceFenykl čerstvý
- 3lžíceŘeřicha
- 12plátkůChléb toastový
- 4plátkySýr Čedar
- 4plátkySýr Eidam cihla 40%
- 5lžicDžem jahodový
- krém
- 4lžíceHellmann's Majonéza originál
- 100gramůSýr Almette
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř citronový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Větší jahody i se zeleným okvětím omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Nať z čerstvého fenyklu a řeřichu omyjeme. Nať fenyklu pokrájíme a řeřichu jen natrháme.
- 2Připravíme lehký krém: do misky dáme majonézu Hellmans, smetanový sýr Almette, 2 špetky soli, citrónový pepř a vše vyšleháme.
- 3Z 12 plátků toastového chleba odřežeme kůrku. 4 plátky potřeme 1/2 krému. Na každý plátek položíme plátek sýru (Eidam), potřeme je polovinou jahodového džemu, posypeme řeřichou a zakryjeme dalšími plátky sýru (Čedar).
- 4Takto připravené plátky chleba zakryjeme dalšími plátky chleba a postup zopakujeme. Jen místo řeřichy použijeme fenyklovou nať.
- 5Každý sendvič rozkrájíme na 4 stejné díly, každý ozdobíme polovinou jahody, propíchneme párátkem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.