Sýrové řezy pro gurmány

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Větší jahody i se zeleným okvětím omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Nať z čerstvého fenyklu a řeřichu omyjeme. Nať fenyklu pokrájíme a řeřichu jen natrháme.
  • 2
    Připravíme lehký krém: do misky dáme majonézu Hellmans, smetanový sýr Almette, 2 špetky soli, citrónový pepř a vše vyšleháme.
  • 3
    Z 12 plátků toastového chleba odřežeme kůrku. 4 plátky potřeme 1/2 krému. Na každý plátek položíme plátek sýru (Eidam), potřeme je polovinou jahodového džemu, posypeme řeřichou a zakryjeme dalšími plátky sýru (Čedar).
  • 4
    Takto připravené plátky chleba zakryjeme dalšími plátky chleba a postup zopakujeme. Jen místo řeřichy použijeme fenyklovou nať.
  • 5
    Každý sendvič rozkrájíme na 4 stejné díly, každý ozdobíme polovinou jahody, propíchneme párátkem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.