Sýrové suflé se zeleninou

40 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
49 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
100 mg
Cukr
691 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek nakrájíme na proužky, nakrájíme nadrobno šunku a dáme do vymazané zapékací formy.
  • 2
    Z mouky a másla připravíme jíšku a za stálého míchání přiléváme mléko. Mícháme, až se jíška nelepí na dno, poté kastrol sejmeme z ohně. Jíšku osolíme, okořeníme špetkou mletého muškátového oříšku, přidáme solamyl, nadrobno nakrájenou zelenou petrželku, strouhaný sýr a nakonec přidáme žloutky.
  • 3
    Z bílků mezitím ušleháme tuhý sníh a nakonec ho do připravené směsi lehce vmícháme. Směsí naplníme zapékací formu, ve které je na dně pórek a šunka. Pečeme v v předehřáté troubě na cca 170 °C asi 20 minut.
  • 4
    Vpíchnutím špejle se přesvědčíme, zda je pokrm již dostatečně propečený. Podáváme ihned po vyjmutí z trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.