Sýrové suflé se zeleninou
40 min.
Ingredience
- 300gramůŠunka dušená
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrMléko polotučné
- 150gramůSýr ementálského typu
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 2lžícePetržel - nať
- 6kusůVejce slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
49 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
100 mg
Cukr
691 mg
Postup přípravy
- 1Pórek nakrájíme na proužky, nakrájíme nadrobno šunku a dáme do vymazané zapékací formy.
- 2Z mouky a másla připravíme jíšku a za stálého míchání přiléváme mléko. Mícháme, až se jíška nelepí na dno, poté kastrol sejmeme z ohně. Jíšku osolíme, okořeníme špetkou mletého muškátového oříšku, přidáme solamyl, nadrobno nakrájenou zelenou petrželku, strouhaný sýr a nakonec přidáme žloutky.
- 3Z bílků mezitím ušleháme tuhý sníh a nakonec ho do připravené směsi lehce vmícháme. Směsí naplníme zapékací formu, ve které je na dně pórek a šunka. Pečeme v v předehřáté troubě na cca 170 °C asi 20 minut.
- 4Vpíchnutím špejle se přesvědčíme, zda je pokrm již dostatečně propečený. Podáváme ihned po vyjmutí z trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.