Sýrové sušenky kynuté pod vodou
35 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 10gramůDroždí
- 100gramůSýr Parmezán
- 3lžíceMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
459 mg
Postup přípravy
- 1Z droždí, vlažného mléka a špetky cukru si připravíme kvásek. Na válu smícháme mouku se špetkou soli a rozdrobíme do ní máslo. Přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme kouli a ponoříme ji do hrnce se studenou vodou. Necháme nejméně 1 hodinu kynout, lépe až do druhého dne.
- 2Potom těsto osušíme a vyválíme na plát. Tvořítkem vykrajujeme různé tvary, urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
- 3Ještě teplé sušenky obalujeme v nastrouhaném sýru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.