Sýrové toasty pikantní
13 min.
Ingredience
- 150gramůSýr Čedar
- 150gramůSýr Rokfór
- 150gramůMáslo čerstvé
- 20gramůFeferony sterilované
- 25gramůHořčice gurmánská
- 1špetkaPepř cayenský
- 40gramůOkurky nakládané
- 280gramůChléb celozrnný žitný
- 15gramůPažitka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
38 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tmavý chléb nakrájíme na plátky a nasucho je opečeme v troubě nebo v topinkovači. Čedar nastrouháme najemno, rokfór rozdrobíme, nakládanou feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka, zbytek nasekáme najemno, pažitku posekáme také najemno. Do misky nasypeme oba sýry, přidáme máslo, lžíci pikantní hořčice, špetku cayenského mletého pepře, feferonku, pažitku a vymícháme ostřejší sýrovou pomazánku. Opečené krajíčky chleba namažeme pomazánkou, upravíme na talířky a podáváme. Na talířcích dozdobíme vějířky nakládané okurky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.