Sýrové tyčky z kynutého těsta
60 min.
Ingredience
- 40gramůDroždí
- 500gramůMouka bezlepková
- 250gramůMáslo čerstvé
- 200gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
926 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
56 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
315 mg
Cukr
682 mg
Postup přípravy
- 1Rozmícháním droždí ve vlažném mléce připavíme kvásek, který necháme vzejít. Než se tak stane, nastrouháme tvrdý sýr. Do vzešlého kvásku přimícháme nastrouhaný sýr a máslo. Směs ochutíme mletou paprikou a společně s moukou vypracujeme do hladkého těsta.
- 2Těsto rozválíme na pomoučeném vále a rádýlkem z plátu vykrájíme tyčinky nebo jiné požadované tvary. Vykrájené kousky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí.
- 3Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova a po vychladnutí podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.