Sýrové věnečky
55 min.
Ingredience
- 250mililitrůMléko polotučné
- 200gramůMouka polohrubá
- 6kusůVejce slepičí
- 70gramůSýr Čedar
- 4gramySůl
- 1gramPepř cayenský
- 300gramůSýr Ementál (Primátor)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 70gramůSýr Eidam cihla 45%
- 30gramůTuk rostliný
- 50mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
32 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
959 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme mouku, ihned rozmícháme a za stálého míchání na mírném ohni vaříme, dokud se kaše nepřestane lepit. Hrnec odstavíme, do chladnoucí kaše přimícháme vejce, strouhaný čedar, cayenský pepř, sůl a důkladně vymícháme těsto.
- 2Plech vymažeme tukem, z těsta rovnou na plech tvoříme menší věnečky nejlépe zdobícím sáčkem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.
- 3Mezitím připravíme náplň. Do mísy nasypeme strouhaný ementál, na kostičky nakrájený eidam, přidáme žloutky, máslo, smetanu, Madeiru a vymícháme hustší kaši. Tuto náplň naneseme rovnoměrně na věnečky a ještě 10 minut zapečeme.
- 4Vychladlé věnečky upravíme na servírovací mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.