Sýrové věnečky

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
32 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
959 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme mouku, ihned rozmícháme a za stálého míchání na mírném ohni vaříme, dokud se kaše nepřestane lepit. Hrnec odstavíme, do chladnoucí kaše přimícháme vejce, strouhaný čedar, cayenský pepř, sůl a důkladně vymícháme těsto.
  • 2
    Plech vymažeme tukem, z těsta rovnou na plech tvoříme menší věnečky nejlépe zdobícím sáčkem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.
  • 3
    Mezitím připravíme náplň. Do mísy nasypeme strouhaný ementál, na kostičky nakrájený eidam, přidáme žloutky, máslo, smetanu, Madeiru a vymícháme hustší kaši. Tuto náplň naneseme rovnoměrně na věnečky a ještě 10 minut zapečeme.
  • 4
    Vychladlé věnečky upravíme na servírovací mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.