Sýrovo-jablečný chléb
120 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 150gramůJablka
- 125gramůSýr Čedar
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůOvesné vločky
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
983 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do velké mísy nasypeme mouku a na kousky nakrájené změklé máslo. K drobence přidáme nastrouhaná jablka a taktéž nastrouhaný sýr, přidáme vejce a pořádně promícháme.
- 2Těsto přendáme do máslem vymazané formy na chléb a posypeme ho vločkami. Dáme péct do trouby na hodinu a půl při teplotě 180 stupňů Celsia. Před vyndáním zkoušíme pomocí špejle, zda je chléb hotový. Pokud je po propíchnutí špejle suchá, můžeme chléb z trouby vyndat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.