Sýrovo-rajčatový koláč
65 min.
Ingredience
- 190gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůMozzarella
- 2špetkySůl
- 60gramůRajčata sušená sterilovaná
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
949 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
76 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
168 mg
Postup přípravy
- 1120 g másla nakrájíme na menší kousky, smícháme s moukou, jedním žloutkem a špetkou soli. Vše dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme odležet 30 minut.
- 2Sýry pokrájíme na drobnější kousky, přimícháme tři žloutky, smetanu, špetku soli a rajčata.
- 3Zapékací formy vytřeme máslem, vyplníme těstem, které na dně propícháme vidličkou. Poté zakryjeme papírem na pečení a zatížíme suchými fazolemi. Pečeme při 190 °C 10 minut. Poté luštěniny a papír odstraníme. Těsto naplníme sýrovým těstem a pečeme ještě 10 minut při 180 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.