Sýrový burger
15 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyŽemle tuková
- 2lžičkyHořčice
- 200gramůHovězí maso mleté
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 2kusyOkurky nakládané
- 2lžíceKečup
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,25kusSalát ledový
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
952 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
30 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
11 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Z mletého masa utvoříme dvě placičky o průměru o něco větším než houska. Rozehřejeme pánev na střední teplotu, potřeme olejem a vložíme masové placičky. Po každé straně opékáme 2 minuty, poté vyndáme na ubrousek. Housky rozkrojíme, potřeme spodní část hořčicí, obložíme listy salátu, vložíme opečenou horkou placičku, silnější plátek sýra, posypeme cibulí nakrájenou nadrobno a kyselou okurkou nakrájenou na kolečka. Pokapeme kečupem a přiklopíme horní polovinou housky.
- 2Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.