Sýrový dort s ovocem
20 min.
Ingredience
- 150gramůPiškoty cukrářské
- 125gramůMáslo čerstvé
- 600gramůSýr Ricotta
- 300gramůJogurt bílý
- 8lžicCitronová šťáva
- 70gramůCukr krupice
- 5lžicPomerančová šťáva
- 5lžicŠťáva z růžových grepů
- 1baleníPoleva citronová
- 500gramůJahody zahradní
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
981 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Piškoty dáme do igelitového sáčku a válečkem těsto rozdrtíme.
- 2V kastrolu rozpustíme máslo, smícháme ho s piškotovou strouhankou.
- 3Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Piškotovou směs rozložíme na dno formy.
- 4Čerstvý sýr smícháme s jogurtem a 3 lžícemi citronové šťávy. Dortovou polevu smícháme s cukrem a ovocnými šťávami. Pak vše necháme projít varem a přimícháme do sýrové směsi.
- 5Krém rozetřeme na piškoty a dáme na 3 hodiny ztuhnout do chladničky.
- 6Hotový dort zdobíme omytými jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.