Sýrový dort s řeřichou a jahodami
40 min.
Ingredience
- 300gramůJahody zahradní
- 30gramůMáslo čerstvé
- 300gramůSýr Gorgonzola
- 250gramůSýr Lučina - termizovaný
- 30gramůŘeřicha
- 12krajícůChléb toastový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
21 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200C. Formičku tvaru sklenice vyložíme alobalem.
- 2V misce utřeme lučinu a gorgonzolu a poté sýrovou pastu lžící vmačkáme do formy. Necháme v lednici chladit cca 1 hodinu.
- 3Z chleba odkrojíme kůrky a střídku válečkem rozválíme na tenké plátky. Potřeme máslem, rozložíme na plech a opečeme v troubě dozlatova.
- 4Sýrový dort vyklopíme, ozdobíme jahodami nakrájenými na kolečka a řeřichou.
- 5Podáváme s křehkými chlebíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.