Sýrový koláč krémový
85 min.
![Evropa](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/4cf9e02e5421c6627eab785025de781c2511bd24.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 125gramůPiškoty cukrářské
- 1lžíceOřechy lískové
- 3lžíceHrozinky
- 2lžičkyCitronová kůra
- 3kusyVejce slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaOlej olivový
- 250gramůSýr Ricotta
- 125gramůSýr Cottage
- 2lžíceMléko - podmáslí
- 1lžíceKrupice dětská
- 200gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
64 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
272 mg
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Cukrářské piškoty vložíme do mikrotenového sáčku a rozválíme válečkem na drť, umeleme lískové ořechy, spaříme hrozinky, nastrouháme citronovou kůru, rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků a rozpustíme máslo.
- 2Do mísy vsypeme piškotovou drť a mleté ořechy, vlijeme máslo a vše dobře promícháme. Směsí pokryjeme dno olejem vymazané dortové formy o průměru 20 cm.
- 3Následně připravíme náplň. V mixéru dohladka umixujeme sýry ricotta a cottage s podmáslím, vaječnými žloutky a jemnou krupicí. Dále v míse ušleháme bílkový sníh, v průběhu šlehání postupně přidáme cukr. Do sněhu pak lehce vmícháme sýrovou směs, hrozinky a citrónovou kůru, hotovou náplň pak rozvrstvíme na piškotovou hmotu v dortové formě.
- 4Formu vložíme do trouby předehřáté na 180°C a při této teplotě pečeme 50-55 minut.
- 5Když náplň ztuhne, koláč necháme vychladnout, naporcujeme ho a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.