Sýrový koláč s petrželkou
70 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 6decilitrůVoda pitná
- 125gramůMáslo čerstvé
- 370gramůMouka polohrubá
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín celý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
179 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme vodu, kmín, sůl a máslo, přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme mouku, povaříme asi 20 minut, potom necháme zchladnout a vmícháme vejce.
- 2Zpracujeme, přidáme strouhaný nebo nakrájený sýr a znovu propracujeme.
- 3Těsto vyválíme na předem vymazaný plech a pečeme ve středně teplé troubě.
- 4Ještě teplý posypeme sekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.