Sýrový koláč s vekou
50 min.
Ingredience
- Na náplň
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 200gramůVeka
- 300gramůRajčata
- 5decilitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1kusVejce slepičí
- 4gramySůl
- 130gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPaprika mletá sladká
- Na těsto
- 250gramůMouka polohrubá
- 130gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 4gramySůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
46 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, máslo, sůl, vejce a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme plát, který rozložíme do koláčové formy, okraje necháme trochu přesahovat.
- 2Sýr, veku a rajčata nakrájíme na slabé plátky a ve střídavých vrstvách klademe do formy.
- 3Vejce rozkvedláme se smetanou, ochutíme paprikou, osolíme a zalijeme jimi vrstvy ve formě. Povrch poklademe plátky másla a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 30 minut.
- 4Ještě teplý koláč nakrájíme na trojúhelníky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.