Sýrový krém s vínem
25 min.
Ingredience
- 300mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 4kusyRohlíky bílé
- 400gramůSýr Eidam cihla - výběr 60%
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
38 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
754 mg
Postup přípravy
- 1Budeme potřebovat kastrůlek s nepřilnavýn povrchem.
- 2Povrch kastrůlku pomažeme rozkrojeným česnekem, sýr nakrájíme na malé kousky. Do kastrůlku nalijeme víno, ochutíme špetkou mletého muškátového oříšku a špetkou bílého pepře. Nasypeme sýr a pomalu zahříváme. Stále promícháváme metlou. Přibližně po 10 minutách se sýr rozpustí, stáhneme z ohně, zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vína, přilijeme třešňový likér, vrátíme na oheň a pozvolna vaříme a mícháme asi 4 minuty. Kastrůlek postavíme mezi strávníky a každý si napichuje kousek pečiva a namáčí v ochuceném sýru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.