Sýrový kukuřičný nákyp
60 min.
Ingredience
- 800gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 280gramůSýr Čedar
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu vymažeme kouskem másla. Asi 3/4 kukuřičných zrnek rozmixujeme na pyré. Přidáme 3/4 nastrouhaného sýru, 25g rozpuštěného másla, vejce, mouku, cukr a sůl. Vše do pyré zašleháme. Směs vlijeme do zapékací mísy a vmícháme do ní zbylou kukuřici. Povrch uhladíme, posypeme zbylým sýrem a poprášíme cayenským pepřem. Nákyp pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 45 minut. Vyjmeme z trouby a necháme ještě 5 minut odpočinout. Podáváme v zapékací míse. Nákyp výborně chutná s pečeným kuřetem, krůtou nebo šunkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.