Sýrový nákyp se špenátem
50 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůŠpenátový protlak mražený
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 60gramůSýr Eidam cihla 30%
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
4 g
Cukr
957 mg
Postup přípravy
- 1Smetanu, část nastrouhaného sýru a sůl vmícháme do rozmrazeného špenátu. Přimícháme žloutky a sníh ušlehaný z bílků.
- 2Směs vložíme do vymaštěného pekáčku a povrch posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 3Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.