Sýrový "pita" chléb na pánvičce podle Ládi Hrušky
35 min.
Ingredience
- 5mililitrůOlej rostlinný
- 120mililitrůVoda pitná
- 3gramySůl
- 3gramyKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 50gramůPaprika zelená
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
10 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
300 mg
Postup přípravy
- 1V míse promícháme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva a sůl, přidáme olej a teplou vodu a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme z nich asi půl centimetru tenké placky.
- 2Papriku nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s na jemno nastrouhaným sýrem. Dvě lžíce směsi papriky a sýru dáme na každou placku, kterou zabalíme do kuličky a znovu rozválíme na placku silnou asi 1 centimetr.
- 3Naplněné placky opékáme na sucho na pánvičce z každé strany asi 2 minuty, dokud se na povrchu nezačnou tvořit hnědí skvrnky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.