Sýrový puding pečený ve formě

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
30 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
658 mg
Cukr
558 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo utřeme se žloutky. Mléko rozmícháme s moukou a svaříme na hustou kaši. Po prochladnutí po lžících přidáváme k utřeným žloutkům s máslem a dobře mícháme. Nakonec lehce přimícháme nastrouhaný sýr a pevný sníh, ušlehaný z bílků.
  • 2
    Hmotu naplníme do vymaštěné, moukou vysypané pudingové formy, uzavřeme ji, postavíme do nádoby s vodou a ve vyhřáté troubě pečeme přibližně hodinu.
  • 3
    Upečený puding vyklopíme, ozdobíme petrželkou a omastíme máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.