Sýrový pudink s ovocem
45 min.
Ingredience
- Příprava pečení
- Pudink
- 80gramůOvoce sušené směs
- 2decilitryVoda pitná
- 250gramůSýr Ricotta
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůCukr krystal
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžícePomerančová kůra
- Šlehačka creme fraiche
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceOřechy vlašské
- 100mililitrůMléko - podmáslí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
47 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Čtyři zapékací misky vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
- 2Pudink: V kávové, nebo čajové konvici uvaříme 2dcl vody. Touto vroucí vodou zalijeme směs sušeného ovoce a necháme 10 minut bobtnat. Než sušené ovoce nabobtná, připravíme sýrový krém. V misce
- 3rozmícháme dohladka sýr Ricottu, žloutky, cukr a skořici. Sýrový krém ochutíme pomerančovou kůrou. Nabobtnalé ovoce scedíme, necháme okapat a vmícháme do sýrového krému. Směs s ovocem rozdělíme do připravených misek vymazaných máslem a pečeme asi 15 minut. Pokrm bude pečený, když bude povrch na dotyk pevný, ale nebude hnědý.
- 4Pečené pudinkové porce z misek vyklopíme a servírujeme je
- 5se lžící šlehačky creme fraiche, posypané lžičkou pomerančové kůry,
- 6teplé nebo vychlazené.
- 7Šlehačka creme fraiche:Vlašské ořechy umeleme. Smetanu rozšleháme s podmáslím do husté konzistence a vmícháme umleté vlašské ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.