Sýrový pudink s ovocem

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
47 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení: Čtyři zapékací misky vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
  • 2
    Pudink: V kávové, nebo čajové konvici uvaříme 2dcl vody. Touto vroucí vodou zalijeme směs sušeného ovoce a necháme 10 minut bobtnat. Než sušené ovoce nabobtná, připravíme sýrový krém. V misce
  • 3
    rozmícháme dohladka sýr Ricottu, žloutky, cukr a skořici. Sýrový krém ochutíme pomerančovou kůrou. Nabobtnalé ovoce scedíme, necháme okapat a vmícháme do sýrového krému. Směs s ovocem rozdělíme do připravených misek vymazaných máslem a pečeme asi 15 minut. Pokrm bude pečený, když bude povrch na dotyk pevný, ale nebude hnědý.
  • 4
    Pečené pudinkové porce z misek vyklopíme a servírujeme je
  • 5
    se lžící šlehačky creme fraiche, posypané lžičkou pomerančové kůry,
  • 6
    teplé nebo vychlazené.
  • 7
    Šlehačka creme fraiche:Vlašské ořechy umeleme. Smetanu rozšleháme s podmáslím do husté konzistence a vmícháme umleté vlašské ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.