Sýrový pudink zapečený
70 min.

Ingredience
- 70gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 0,5litrMléko polotučné
- 100gramůSýr Čedar
- 40gramůPažitka
- 30gramůMáslo bylinkové
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
32 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
200 mg
Cukr
704 mg
Postup přípravy
- 1V misce utřeme máslo se žloutky do pěny. Mléko smíchané s moukou svaříme za stálého míchání na hustou kaši a necháme vychladnout. Studenou kaši po lžících přidáváme do žloutkové pěny a třeme vařečkou dohladka. Nakonec vmícháme strouhaný sýr a pevný sníh z bílků. Zapékací misky dobře vymažeme máslem, naplníme hmotou a zakryjeme alobalem. Vložíme do pekáče s vodou, voda by měla být asi do půlky zapékacích misek a pečeme 60 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení vyklopíme, posypeme nasekanou pažitkou a pokapeme rozpuštěným bylinkovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.