Sýrový špíz

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1špetkaSůl
    • 1decilitrOlej stolní
    • 400gramůSýr balkánský
    • 1šálekMléko polotučné
    • 2kusyVejce slepičí
    • 0,25litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 400gramůSýr Moravský bochník 45%
    • 250gramůChléb konzumní
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
62 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
38 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sýry nakrájíme na kostičky, krajíce chleba zbavíme kůrky a pokrájíme na kousky ve tvaru trojúhelníku. Připravené suroviny střídavě napichujeme na špejle.
  • 2
    Z vajec, mléka, mouky, piva a soli připravíme hustší těstíčko. Špízy v něm obalíme a usmažíme v horkém oleji. Ihned podáváme.
  • 3
    Vhodnou přílohou je ostrý zeleninový salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.