Sýrový špíz
45 min.

Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1decilitrOlej stolní
- 400gramůSýr balkánský
- 1šálekMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 0,25litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůSýr Moravský bochník 45%
- 250gramůChléb konzumní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
62 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
38 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sýry nakrájíme na kostičky, krajíce chleba zbavíme kůrky a pokrájíme na kousky ve tvaru trojúhelníku. Připravené suroviny střídavě napichujeme na špejle.
- 2Z vajec, mléka, mouky, piva a soli připravíme hustší těstíčko. Špízy v něm obalíme a usmažíme v horkém oleji. Ihned podáváme.
- 3Vhodnou přílohou je ostrý zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.