Sýrový tolar
40 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 70gramůMandle
- 200gramůSýr Parmezán
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
81 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
214 mg
Cukr
119 mg
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s mandlemi a strouhaným parmezánem. Přidáme žloutek (bílek ponecháme stranou) a na plátky nakrájené máslo. Vše zpracujeme na drobené těsto, které dáme na chvíli do chladu.
- 2Těsto pak rozválíme na tenký plát a vykrajujeme tolary, které přendáme na vymazaný plech. Bílek ušleháme a potřeme jím sýrový tolar. Vršek tolaru ještě ozdobíme jednou mandlí. Všechny tolary dáme do trouby a pečeme deset minut při 200 stupních Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.