Sýrový závin s rozpečenými rajčaty

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvou bazalku a tymián omyjeme, pokrájíme na tenké nudličky, zralá rajčata spaříme vařící vodou, nakrájíme na kousky a v rendlíku na rozpáleném olivovém oleji je rozpečeme. Ochutíme solí, pepřem, cukrem. Jakmile se vypaří přebytečná tekutina, jsou husté konzistence, přimícháme k nim pokrájené bylinky a necháme vychladnout.
  • 2
    Listové těsto rozdělíme na dva díly, rozválíme je na pomoučeném válu na 2 pláty silné asi 3 mm.
  • 3
    Každý plát pokryjeme plátky tvrdého sýra, na ně klademe rozpečená rajčata, bylinky, na plátky pokrájený sýr Mozarellu. Sýr osolíme, posypeme čerstvě mletým pepřem, následně pláty těsta zabalíme do závinů. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  • 4
    Pečeme do zlatova v troubě, předehřáté na 200°C, přibližně 25 - 30 minut. Asi 10 minut před dopečením na povrch závinu klademe plátky anglické slaniny, závin necháme vychladnout, poté nakrájíme na díly přibližně 6 cm široké a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.