Sytá medová kukuřičná kaše s ořechy a nektarinkou
12 min.
Ingredience
- 85gramůKukuřičná krupice T 600
- 250mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMed včelí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 200mililitrůMléko polotučné
- 4lžíceOřechy vlašské
- 2kusyNektarinka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Omyté nektarinky osušíme, rozpůlíme, odstraníme pecky a pokrájíme je na měsíčky.
- 2Kukuřičnou krupici nasypeme do hlubokého rendlíku, zalijeme ji vodou, přidáme špetku soli a přivedeme ji k varu. Pak hned snížíme teplotu. Za častého promíchání vaříme kaši do zhoustnutí asi 7 minut. Při míchání dáváme pozor, kaše dost prská. Před koncem vaření do kaše přimícháme med a skořici. Hustou kaši zředíme teplým mlékem, dáme ji na talíře, ozdobíme ořechy, pokrájenými nektarinkami a hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.