Sytý salát s chřestem, jogurtem a vejci
50 min.
Ingredience
- Salát
- 500gramůChřest zelený
- 2kusyVejce slepičí
- 1,2litryVoda pitná
- 1kostkaCukr kostkový
- 200gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- Zálivka
- 150mililitrůJogurt bílý
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaŠťáva citrónová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
626 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chřest uvaříme v 1 litru osolené vody s kostkou cukru a rozkrájíme ho. Vejce uvaříme natvrdo ve 200 ml vody a vychladlé je rozkrájíme. Rajčata rozkrájíme na kousky. Rajčata, chřest a kousky vajec smícháme, polijeme zálivkou, promícháme a necháme v lednici vychladit.
- 2Zálivka: Jogurt smícháme se šlehačkou, citrónovou šťávou a
- 3ochutíme pepřem a solí.
- 4Podáváme vychlazené z lednice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.