Tagliatelle dle cara
20 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Tagliatelle
- 60gramůLosos uzený
- 20gramůKaviár
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůŠalotka
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 20mililitrůVodka
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
291 mg
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci uvaříme tagliatelle. Mezitím oloupeme šalotku a na jemno nasekáme. Uzeného lososa pokrájíme na plátky a odložíme stranou.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm nasekanou šalotku tak, aby nezhnědla. Přilijeme vodku a necháme ji prudce vyvařit.
- 3Přilijeme smetanu a citronovou šťávu, přidáme špetku soli, vše při mírné teplotě povaříme, dokud se polovina tekutiny nevyvaří. Pak přidáme plátky uzeného lososa. Až budou tagliatelle al dente, scedíme je, promícháme s připravenou omáčkou, posypeme vše kaviárem a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.