Tagliatelle s cuketou a mušlemi
40 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 250gramůMušle slávky
- 150gramůChřest bílý
- 200gramůCuketa
- 40gramůŠalotka
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 100mililitrůVíno bílé
- 10gramůZázvor mletý
- 5gramůSůl
- Na těstoviny
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Polovinu nakrájené šalotky osmažíme na pánvi s olejem. Přidáme maso z mušlí nakrájené na kostičky, podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří. Vše přendáme do jiné nádoby a uchováme teplé.
- 2V téže pánvi na másle osmažíme druhou polovinu šalotky, vložíme chřest a na plátky nakrájené cukety, pod pokličkou podusíme 10 minut, občas přilijeme malé množství teplé vody.
- 3Smícháme obě směsi (zeleninu a mušle), osolíme a posypeme zázvorem. Těstoviny uvaříme „al dente" a chvíli prohřejeme s omáčkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.