Tagliatelle se zeleným chřestem
30 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř bílý
- 350gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1lžíceOlej rostlinný
- 3kusyMeduňka
- 50gramůSýr Parmezán
- 0,5kusCitrony
- 750gramůChřest zelený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
4 g
Cukr
100 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě s olejem doměkka.
- 2Zelený chřest oloupeme, odřízneme horní části s hlavičkami, které nakrájíme na 3 až 4 cm dlouhé kousky. Konce odložíme.
- 3Citrón vymačkáme. V hrnci rozehřejeme máslo a chřest několik minut podusíme. Osolíme, opepříme a ochutíme citrónovou šťávou.
- 4Meduňku opereme, osušíme a lístky otrháme. Těstoviny slijeme, necháme okapat a rozdělíme je na talíře. Na ně upravíme chřest a lístky meduňky.
- 5Posypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.