Taliány

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
28 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
166 mg
Cukr
13 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné hovězí maso a 700 g vepřového masa nakrájíme na 1,5 cm velké kostky, posypeme 20 g rychlosoli, vmícháme 100 g drceného ledu a pod fólií necháme 24 hodin odležet v chladničce.
  • 2
    Druhý den umeleme zbylé vepřové maso, přidáme 4 g rychlosoli, 100 g drceného ledu, česnek, pepř, zázvor a kardamom. V robotu rozmícháme. Tuto směs vmícháme do odleželého masa a rozsekáme v robotu. Vzniklou hmotu plníme do střev a převážeme provázkem tak, abychom vytvořili buřty 10 cm dlouhé. Taliány přelijeme lákem, zatížíme a necháme v chladničce 24 hodin.
  • 3
    Lák připravíme smícháním vody s rychlosolí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.