Taliány
40 min.
Ingredience
- 900gramůVepřová kýta
- 100gramůHovězí maso zadní
- 200gramůKostkový led
- 240gramůRychlosůl
- 1stroužekČesnek
- 2gramyPepř bílý
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaKardamom
- Na lák
- 3litryVoda pitná
- 240gramůRychlosůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
28 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
166 mg
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné hovězí maso a 700 g vepřového masa nakrájíme na 1,5 cm velké kostky, posypeme 20 g rychlosoli, vmícháme 100 g drceného ledu a pod fólií necháme 24 hodin odležet v chladničce.
- 2Druhý den umeleme zbylé vepřové maso, přidáme 4 g rychlosoli, 100 g drceného ledu, česnek, pepř, zázvor a kardamom. V robotu rozmícháme. Tuto směs vmícháme do odleželého masa a rozsekáme v robotu. Vzniklou hmotu plníme do střev a převážeme provázkem tak, abychom vytvořili buřty 10 cm dlouhé. Taliány přelijeme lákem, zatížíme a necháme v chladničce 24 hodin.
- 3Lák připravíme smícháním vody s rychlosolí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.