Tamarindová glazura
12 min.
Ingredience
- 100mililitrůTamarindová pasta
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceVoda pitná
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžíceCukr třtinový
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOcet rýžový
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Chilli papričku očistíme, rozkrojíme, zbavíme semen a nasekáme.
- 2Do kastrůlku vložíme tamarindovou pastu, přidáme 4 lžíce vody a přivedeme k varu. Přidáme rybí omáčku, worcester, rýžový ocet, třtinový cukr, prolisovaný česnek a nasekanou chilli papričku. Vše důkladně promícháme a 1 minutu povaříme.
- 3Necháme vychladnout a používáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.