Tapiokový puding
90 min.
Ingredience
- 115gramůTapioka
- 475mililitrůVoda pitná
- 175gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 250mililitrůKokosové mléko
- 1kusLimetka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
12 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
14 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Tapioku nasypeme do mísy, zalijeme horkou vodou a namáčíme cca 60 minut, až změkne a nabobtná. Scedíme a odložíme.
- 2V hrnci přivedeme k varu 475 ml vody, přisypeme cukr a sůl a mícháme do rozpuštění. Poté přidáme tapioku, přilijeme kokosové mléko a na mírném ohni necháme zvolna vařit cca 10 minut. Tapioka musí být průsvitná.
- 3Puding rozdělíme do misek, dozdobíme najemno nastrouhanou kůrou z limetky a teplý podáváme. Můžeme posypat i strouhaným kokosem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.