Tapiokový puding

90 min.
Thajsko

Ingredience

    • 115gramůTapioka
    • 475mililitrůVoda pitná
    • 175gramůCukr krupice
    • 1špetkaSůl
    • 250mililitrůKokosové mléko
    • 1kusLimetka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
12 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
14 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tapioku nasypeme do mísy, zalijeme horkou vodou a namáčíme cca 60 minut, až změkne a nabobtná. Scedíme a odložíme.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu 475 ml vody, přisypeme cukr a sůl a mícháme do rozpuštění. Poté přidáme tapioku, přilijeme kokosové mléko a na mírném ohni necháme zvolna vařit cca 10 minut. Tapioka musí být průsvitná.
  • 3
    Puding rozdělíme do misek, dozdobíme najemno nastrouhanou kůrou z limetky a teplý podáváme. Můžeme posypat i strouhaným kokosem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.