Taramasalata podle Ramsaye

10 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1375 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
140 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
965 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mixéru vložíme uzené tresčí jikry, oloupaný česnek, bílý chléb zbavený kůrky a pokrájený na kostky, přilijeme citronovou šťávu, mléko a vše rozmixujeme. Při zapnutém mixéru pak pomalu přiléváme olej. Je-li směs příliš olejnatá, přidáme trochu mléka. Hotovou pastu přendáme do vhodné nádoby, přikryjeme a uložíme do chladničky, ve které vydrží 5 dnů.
  • 2
    Taramasalatu servírujeme jako předkrm na toustech, nebo jako dip s chlebem i syrovou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.