Taramasalata podle Ramsaye
10 min.
Ingredience
- 135gramůTresčí jikry uzené
- 1stroužekČesnek
- 2,5krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 6lžicCitronová šťáva
- 75mililitrůMléko plnotučné
- 550mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1375 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
140 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
965 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru vložíme uzené tresčí jikry, oloupaný česnek, bílý chléb zbavený kůrky a pokrájený na kostky, přilijeme citronovou šťávu, mléko a vše rozmixujeme. Při zapnutém mixéru pak pomalu přiléváme olej. Je-li směs příliš olejnatá, přidáme trochu mléka. Hotovou pastu přendáme do vhodné nádoby, přikryjeme a uložíme do chladničky, ve které vydrží 5 dnů.
- 2Taramasalatu servírujeme jako předkrm na toustech, nebo jako dip s chlebem i syrovou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.