Tarator - jogurtová polévka
121 min.
Ingredience
- 10gramůPistácie
- 15gramůArašídy
- 1kusOkurka salátová
- 1špetkaSůl
- 20mililitrůOlej olivový
- 470mililitrůVoda pitná
- 490gramůJogurt nízkotučný
- 0,5lžíceOcet vinný červený
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
48 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Na smíchání jogurtu, vody, olivového oleje, octa a soli si připravíme velký hrnec. Jogurt musíme dobře promíchat s vodou, aby nevznikly hrudky. Odložíme stranou.
- 2Oloupeme okurku, nakrájíme ji na malé kostičky a přidáme do hrnce. Necháme polévku v lednici vychladit 1-2 hodiny.
- 3Rozpustíme máslo těsně před podáváním a přidáme loupané pistácie se syrovými, nesolenými a loupanými arašídy. Ty na mírném ohni smažíme asi 1 minutu nebo dokud nedostanou zlatavý nádech. Potom vmícháme do polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.