Tarator - jogurtová polévka

121 min.
Izrael

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
48 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na smíchání jogurtu, vody, olivového oleje, octa a soli si připravíme velký hrnec. Jogurt musíme dobře promíchat s vodou, aby nevznikly hrudky. Odložíme stranou.
  • 2
    Oloupeme okurku, nakrájíme ji na malé kostičky a přidáme do hrnce. Necháme polévku v lednici vychladit 1-2 hodiny.
  • 3
    Rozpustíme máslo těsně před podáváním a přidáme loupané pistácie se syrovými, nesolenými a loupanými arašídy. Ty na mírném ohni smažíme asi 1 minutu nebo dokud nedostanou zlatavý nádech. Potom vmícháme do polévky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.