Tarteletky s máslovým krémem a jahodami

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
33 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
574 mg
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme 140 g hladké mouky se špetkou soli a 110 g Hery nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici si vyšleháme 1 žloutek s 1 lžičkou citronové šťávy a se 2 lžícemi minerální vody.
  • 2
    Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Potom ho důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.
  • 3
    Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle 3 mm. Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme. Z placky vykrojíme kolečka přibližně o průměru 7.5-8 cm. Kolečka natlačíme do formiček na tarteletky.
  • 4
    (Odřezky těsta znovu zpracujeme, vyválíme, vykrájíme a naplníme formičky.) Celkem by mělo být 9-12 kusů, podle síly vyváleného těsta.
  • 5
    V kastrolu se silným dnem rozšleháme vejce, potom postupně za stálého šlehání přidáme máslo, třtinový cukr, smetanu a nakonec vmícháme rum a vanilkovou tresť. Vyšlehaný krém rozdělíme po 1 lžičce do připravených formiček s těstem. Do krému vložíme oloupanou mandli.
  • 6
    Formičky dáme na plech a vložíme je do předehřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 20 minut dozlatova.
  • 7
    Upečené tarteletky necháme vychladnout, do každé ozdobně položíme jahodu, kterou jsme si nakrájeli na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.