Tarteletky se sýrovo-mandlovým krémem
105 min.
Ingredience
- 80gramůMandle v čokoládě
- krém sýrový
- 220gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1lžičkaTresť mandlová
- 30gramůCukr moučkový
- 1,2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaTresť vanilková
- 200mililitrůŠťáva z růžových grepů
- těsto
- 140gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaPomerančová šťáva
- 2lžíceMinerální voda perlivá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
36 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si sýrový krém, jemný smetanový sýr v míse smícháme s prosátým práškovým cukrem a grapefruitovou šťávou. Elektrickým šlehačem krém vyšleháme dohladka. Postupně přidáváme smetanu, lžičku vanilkové a lžičku mandlové příchutě. Krém prošleháváme do zhoustnutí.
- 2Do mísy prosejeme 140 g hladké mouky se špetkou soli. 120 g másla nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici si vyšleháme žloutek s 1 lžíce pomerančové šťávy a s 2 lžícemi minerální vody.
- 3Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Pak ho důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.
- 4Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle 3 mm. Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme. Z placky vykrojíme kolečka přibližně o průměru 7.5 - 8 cm. Kolečka natlačíme do formiček na tarteletky.
- 5Formičky dáme na plech a vložíme je do předehřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 15-20 minut dozlatova.
- 6Upečené tarteletky necháme vychladnout, ozdobíme sýrovým krémem a mandlí v čokoládě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.