Tarteletky se sýrovo-mandlovým krémem

105 min.
Česká republika

Ingredience

    • 80gramůMandle v čokoládě
  • krém sýrový
    • 220gramůSýr smetanový tavený 45%
    • 1lžičkaTresť mandlová
    • 30gramůCukr moučkový
    • 1,2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžičkaTresť vanilková
    • 200mililitrůŠťáva z růžových grepů
  • těsto
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
36 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si sýrový krém, jemný smetanový sýr v míse smícháme s prosátým práškovým cukrem a grapefruitovou šťávou. Elektrickým šlehačem krém vyšleháme dohladka. Postupně přidáváme smetanu, lžičku vanilkové a lžičku mandlové příchutě. Krém prošleháváme do zhoustnutí.
  • 2
    Do mísy prosejeme 140 g hladké mouky se špetkou soli. 120 g másla nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici si vyšleháme žloutek s 1 lžíce pomerančové šťávy a s 2 lžícemi minerální vody.
  • 3
    Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Pak ho důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.
  • 4
    Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle 3 mm. Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme. Z placky vykrojíme kolečka přibližně o průměru 7.5 - 8 cm. Kolečka natlačíme do formiček na tarteletky.
  • 5
    Formičky dáme na plech a vložíme je do předehřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 15-20 minut dozlatova.
  • 6
    Upečené tarteletky necháme vychladnout, ozdobíme sýrovým krémem a mandlí v čokoládě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.