Tatarák z hovězího s kapary
20 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí svíčková
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 3lžíceKečup
- 1lžičkaOcet vinný
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusCibule
- 1lžíceKapary
- 2kusyOkurky nakládané
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 12plátkůChléb toastový pšeničný světlý
- 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
9 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pravou hovězí svíčkovou jemně umeleme, nasekáme nebo naškrábeme a dáme odpočinout do chladničky alespoň na čtvrt hodiny.
- 2V mezičase rozšleháme v míse olivový olej, hořčici, kečup, worcester, vinný ocet a olivový olej. Tuto směs smícháme s cibulí nakrájenou nadrobno, kapary a okurkami a potom přidáme vychlazené maso. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Upravíme jako bochánky na čtyři talířky a navrchu je ozdobíme vaječným žloutkem. K tomuto pokrmu je nejvhodnější opečený toustový chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.