Tatranské řízky

35 min.
Slovensko

Ingredience

    • 650gramůVepřová pečeně
    • 70gramůOřechy vlašské
    • 120gramůKompot jablečný
    • 100gramůKompot broskvový
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 70mililitrůVíno bílé
    • 60gramůCukr krupice
    • 0,25lžičkaPepř bílý
    • 70gramůSádlo vepřové škvařené
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
68 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pečeni vykostíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Ořechy nasekáme nadrobno.
  • 2
    Maso z obou stran smažíme na sádle. Současně z cukru uvaříme karamel, vmícháme do něj oba kompoty, víno a za stálého míchání povaříme.
  • 3
    Usmažené řízky podáváme přelité karamelovým ovocem, zakapané citronovou šťávou a posypané ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.