Tatranské řízky
35 min.
Ingredience
- 650gramůVepřová pečeně
- 70gramůOřechy vlašské
- 120gramůKompot jablečný
- 100gramůKompot broskvový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 70mililitrůVíno bílé
- 60gramůCukr krupice
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 70gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
68 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Pečeni vykostíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Ořechy nasekáme nadrobno.
- 2Maso z obou stran smažíme na sádle. Současně z cukru uvaříme karamel, vmícháme do něj oba kompoty, víno a za stálého míchání povaříme.
- 3Usmažené řízky podáváme přelité karamelovým ovocem, zakapané citronovou šťávou a posypané ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.