Tažený jablkový závin s ořechy
55 min.
Ingredience
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 50mililitrůRum
- 1lžíceCukr krupice
- 1decilitrVoda pitná
- 500gramůJablka
- 5lžicCukr krystal
- 3mililitryCitronová šťáva
- 30gramůCukr skořicový
- 70gramůOřechy vlašské
- 100gramůRozinky bílé
- 40gramůStrouhanka
- 40gramůCukr moučkový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Mouku 100 g prosejeme na pracovní vál. Uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj jedno vejce, cukr, rum. Rukou vypracujeme za přilévání vody tuhé těsto, které se nelepí na ruce, ani na vál. Přiklopíme ho utěrkou a necháme 15 - 20 minut odpočinout.
- 2Utěrku rozložíme na pracovní vál, posypeme zbylou moukou, položíme těsto a rozválíme. Potom rukama těsto vytahujeme tak, aby nám vzniklo těsto tenké, až průhledné.
- 3Omytá jablka zbavíme jádřinců naskládáme je na připravené těsto, posypeme cukrem, pokapeme citrónovou šťávou, zasypeme skořicovým cukrem. Přidáme nahrubo nasekané ořechy, rozinky, strouhankou. Těsto s náplní pomocí utěrky svineme do závinu, který položíme na máslem vymazaný plech. Povrch závinu potřeme rozkvedlaným vejcem.
- 4Vložíme do předehřáté trouby, pečeme do zlatova. Upečený závin necháme mírně vychladnout, posypeme moučkovým cukrem. Krájíme na úhledné porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.