Tažený jablkový závin s ořechy

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku 100 g prosejeme na pracovní vál. Uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj jedno vejce, cukr, rum. Rukou vypracujeme za přilévání vody tuhé těsto, které se nelepí na ruce, ani na vál. Přiklopíme ho utěrkou a necháme 15 - 20 minut odpočinout.
  • 2
    Utěrku rozložíme na pracovní vál, posypeme zbylou moukou, položíme těsto a rozválíme. Potom rukama těsto vytahujeme tak, aby nám vzniklo těsto tenké, až průhledné.
  • 3
    Omytá jablka zbavíme jádřinců naskládáme je na připravené těsto, posypeme cukrem, pokapeme citrónovou šťávou, zasypeme skořicovým cukrem. Přidáme nahrubo nasekané ořechy, rozinky, strouhankou. Těsto s náplní pomocí utěrky svineme do závinu, který položíme na máslem vymazaný plech. Povrch závinu potřeme rozkvedlaným vejcem.
  • 4
    Vložíme do předehřáté trouby, pečeme do zlatova. Upečený závin necháme mírně vychladnout, posypeme moučkovým cukrem. Krájíme na úhledné porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.