Tažený závin
50 min.
Ingredience
- 0,13litrVoda pitná
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 50gramůStrouhanka
- 50gramůOřechy vlašské
- 1lžíceSkořice mletá
- 100gramůHrozinky
- 1500gramůJablka
- 1kusVejce slepičí
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1V teplé vodě rozšleháme vejce, přidáme sůl a máslo, pro pružnost těsta můžeme přidat pár kapek octa. V mouce uděláme důlek a směs do něj vlijeme. Dobře zpracujeme, tak dlouho až se těsto nechytá ani rukou ani válu, musí být pružné.
- 2Vytvarujeme bochánek, potřeme máslem a přikryjeme teplým hrncem.
- 3Necháme asi hodinu odpočinout, pak těsto rozdělíme na dvě poloviny. Z jedné vyválíme placku, potřeme rozpuštěným máslem a vytáhneme od středu do krajů. Pokapeme máslem, posypeme strouhankou a poklademe oloupanými na dílky nakrájenými jablky, zasypeme skořicí, cukrem, posekanými ořechy a rozinkami.
- 4Závin opatrně svineme a přendáme na plech vyložený pečícím papírem, povrch potřeme máslem.
- 5Pečeme v předehřáté troubě.
- 6Stejně uděláme i druhý závin.
- 7Vychladlý pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.