Tažený závin

50 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V teplé vodě rozšleháme vejce, přidáme sůl a máslo, pro pružnost těsta můžeme přidat pár kapek octa. V mouce uděláme důlek a směs do něj vlijeme. Dobře zpracujeme, tak dlouho až se těsto nechytá ani rukou ani válu, musí být pružné.
  • 2
    Vytvarujeme bochánek, potřeme máslem a přikryjeme teplým hrncem.
  • 3
    Necháme asi hodinu odpočinout, pak těsto rozdělíme na dvě poloviny. Z jedné vyválíme placku, potřeme rozpuštěným máslem a vytáhneme od středu do krajů. Pokapeme máslem, posypeme strouhankou a poklademe oloupanými na dílky nakrájenými jablky, zasypeme skořicí, cukrem, posekanými ořechy a rozinkami.
  • 4
    Závin opatrně svineme a přendáme na plech vyložený pečícím papírem, povrch potřeme máslem.
  • 5
    Pečeme v předehřáté troubě.
  • 6
    Stejně uděláme i druhý závin.
  • 7
    Vychladlý pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.