Telecí brzlík po vinařsku
45 min.
Ingredience
- 300gramůTelecí brzlík
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3lžičkyKečup
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
31 g
Sacharidy
13 g
Cukr
640 mg
Vápník
6 g
Postup přípravy
- 1Opláchnutý telecí brzlík vložíme do vroucí vody, po 3 minutách jej přendáme do studené vody, odblaníme, nakrájíme na centimetrové plátky, osolíme a obalíme v hladké mouce.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, plátky brzlíku na něm rychle z obou stran opečeme, pak je vyndáme a do pánve nalijeme víno. Když je téměř vyvařené, přilijeme smetanu, vrátíme plátky brzlíku a prohřejeme.
- 3Porce brzlíku upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme ozdobené lžičkou kečupu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.