Telecí brzlík po vinařsku

45 min.
Evropa

Ingredience

      • 300gramůTelecí brzlík
      • 500mililitrůVoda pitná
      • 1lžičkaSůl
      • 200mililitrůVíno bílé
      • 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
      • 3lžičkyKečup
      • 30gramůMouka pšeničná hladká
      • 80gramůMáslo čerstvé
    Počet porcí:
    3

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    463 kcal
    Bílkoviny
    20 g
    Tuky
    31 g
    Sacharidy
    13 g
    Cukr
    640 mg
    Vápník
    6 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Opláchnutý telecí brzlík vložíme do vroucí vody, po 3 minutách jej přendáme do studené vody, odblaníme, nakrájíme na centimetrové plátky, osolíme a obalíme v hladké mouce.
    • 2
      V pánvi rozehřejeme máslo, plátky brzlíku na něm rychle z obou stran opečeme, pak je vyndáme a do pánve nalijeme víno. Když je téměř vyvařené, přilijeme smetanu, vrátíme plátky brzlíku a prohřejeme.
    • 3
      Porce brzlíku upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme ozdobené lžičkou kečupu.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.