Telecí brzlíky na paprice

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůCibule
    • 150gramůTuk
    • 30gramůSůl
    • 1000gramůTelecí brzlík
    • 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 750mililitrůVoda pitná
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 15gramůPaprika mletá sladká
    • 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí brzlíky dobře očistíme a vypereme v několika vodách.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na polovině tuku ji osmažíme dorůžova, přidáme papriku, necháme zpěnit a podlijeme trochou teplé vody.
  • 3
    Do tohoto základu vložíme brzlíky, mírně osolíme a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení brzlíky obracíme a přiléváme teplou vodu.
  • 4
    Měkké brzlíky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z druhé poloviny tuku a z prosáté mouky, zalijeme vlažnou vodou a mlékem a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 5
    Před koncem varu omáčku podle chuti dosolíme, přilijeme do ní smetanu a procedíme ji.
  • 6
    Brzlíky nakrájíme na plátky a přeléváme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.