Telecí dušené s hráškem
100 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 150gramůTuk
- 15gramůCukr krupice
- 500gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 25gramůSůl
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 750gramůTelecí plec
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
- 2Maso na horkém tuku mírně osmahneme, zaprášíme hladkou moukou a znovu osmažíme. Podlijeme vlažnou vodou, mírně osolíme, promícháme a zvolna dusíme téměř doměkka. Během dušení maso mícháme a přiléváme teplou vodu.
- 3Ke konci dušení přidáme hrášek, lehce přisladíme a dodusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.