Telecí filé Chartres
44 min.
Ingredience
- 2lžíceEstragon
- 200mililitrůVoda pitná
- 600gramůTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 400gramůBrambory pečené
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
30 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Lístky estragonu spaříme v malém množství vody, scedíme a odložíme stranou.
- 2Telecí kýtu (malý ořech) rozkrájíme na plátky, jemně naklepeme, osolíme, opeříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na másle.
- 3Na nahřátý talíř upravíme pečené brambory, na ně položíme plátky masa, přelijeme šťávou, posypeme spařeným estragonem a posypeme prolisovaným vaječným žloutkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.