Telecí filé Chevreuse

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
30 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
500 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme, necháme 5 minut „vypotit“ a osušíme je v ubrousku.
  • 2
    V kastrolku rozehřejeme 40 g másla, vložíme plátky okurek, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka.
  • 3
    Telecí kýtu rozkrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na 80 g másla.
  • 4
    Na nahřáté talíře upravíme dušené okurky, na ně položíme opečené telecí plátky, přelijeme vypečenou šťávou a obložíme smaženými hranolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.