Telecí filé Chevreuse
30 min.
Ingredience
- 400gramůOkurka salátová
- 2lžičkySůl
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 400gramůHranolky
- 600gramůTelecí kýta
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
30 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
500 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme, necháme 5 minut „vypotit“ a osušíme je v ubrousku.
- 2V kastrolku rozehřejeme 40 g másla, vložíme plátky okurek, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka.
- 3Telecí kýtu rozkrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na 80 g másla.
- 4Na nahřáté talíře upravíme dušené okurky, na ně položíme opečené telecí plátky, přelijeme vypečenou šťávou a obložíme smaženými hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.