Telecí filé Marie-Louise

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
30 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Vápník
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vařící osolené vody vložíme očištěnou mrkev nakrájenou na kousky a 10 minut povaříme. Vodu slijeme, ponecháme asi 100 ml na zředění pyré.
  • 2
    Mrkev rozmixujeme do hladké kaše, přilijeme uschovaný vývar, podle potřeby přisolíme a upravíme na talíře.
  • 3
    Telecí kýtu (malý ořech) nakrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na másle. Opečené plátky položíme na mrkvovou kaši a vše přelijeme tukem z pečení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.