Telecí filé Marie-Louise
30 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 600gramůTelecí kýta
- 2lžičkySůl
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 600gramůMrkev kořen
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
30 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Vápník
6 g
Postup přípravy
- 1Do vařící osolené vody vložíme očištěnou mrkev nakrájenou na kousky a 10 minut povaříme. Vodu slijeme, ponecháme asi 100 ml na zředění pyré.
- 2Mrkev rozmixujeme do hladké kaše, přilijeme uschovaný vývar, podle potřeby přisolíme a upravíme na talíře.
- 3Telecí kýtu (malý ořech) nakrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na másle. Opečené plátky položíme na mrkvovou kaši a vše přelijeme tukem z pečení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.