Telecí filé Orlov
65 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 3lžičkySůl
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůŠunka uzená
- 1,5litryVoda pitná
- 300gramůŠpagety, Makarony
- 2kusyCibule
- 6kusůŽampiony čerstvé
- 600gramůTelecí kýta
- 4lžíceGouda
- 400gramůOkurky nakládané
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1002 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
48 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Z 50 g másla a 40 g hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji horkým hovězím vývarem, osolíme a necháme za občasného zamíchání na mírném ohni 0.5 hodiny provařit. Pak omáčku stáhneme z ohně, necháme vychladnout a přimícháme šlehačku. Polovinu omáčky poté smícháme se šunkou nakrájenou na nudličky.
- 2Mezitím ve slané vodě uvaříme makarony, scedíme je, propláchneme a necháme okapat. Dále na 40 g másla zpěníme cibulku, přidáme pokrájené žampiony, chvíli necháme podusit a dáme stranou.
- 3Z telecí kýty ukrojíme 4 plátky, lehce je naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na oleji, na každé straně asi 3 minuty.
- 4Uvařené makarony smícháme s polovinou omáčky se šunkou a dáme do zapékací mísy. Na ně rozvrstvíme dušené žampiony a navrch položíme opečené řízky. Vše přelijeme druhou polovinou omáčky, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme máslem a v horké troubě zapečeme.
- 5Podáváme s pikantními nakládanými okurčičkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.