Telecí filé Orlov

65 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1002 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
48 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z 50 g másla a 40 g hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji horkým hovězím vývarem, osolíme a necháme za občasného zamíchání na mírném ohni 0.5 hodiny provařit. Pak omáčku stáhneme z ohně, necháme vychladnout a přimícháme šlehačku. Polovinu omáčky poté smícháme se šunkou nakrájenou na nudličky.
  • 2
    Mezitím ve slané vodě uvaříme makarony, scedíme je, propláchneme a necháme okapat. Dále na 40 g másla zpěníme cibulku, přidáme pokrájené žampiony, chvíli necháme podusit a dáme stranou.
  • 3
    Z telecí kýty ukrojíme 4 plátky, lehce je naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na oleji, na každé straně asi 3 minuty.
  • 4
    Uvařené makarony smícháme s polovinou omáčky se šunkou a dáme do zapékací mísy. Na ně rozvrstvíme dušené žampiony a navrch položíme opečené řízky. Vše přelijeme druhou polovinou omáčky, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme máslem a v horké troubě zapečeme.
  • 5
    Podáváme s pikantními nakládanými okurčičkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.