Telecí hlava smažená v těstíčku

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1094 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
76 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Cukr
335 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí hlavu přesekneme napůl, dobře ji omyjeme, spaříme vřelou vodou a vaříme 90 minut v zeleninovém vývaru se lžičkou soli. Maso obereme z kostí a necháme vychladnout.
  • 2
    Maso nakrájíme na na dílky velké asi 3 cm.
  • 3
    Z osolených bílků ušleháme pevný sníh, vařečkou opatrně vmícháme mouku a žloutky, kousky masa jednotlivě do těstíčka namáčíme a smažíme v rozpáleném oleji.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.