Telecí hlava smažená v těstíčku
130 min.
Ingredience
- 1kusTelecí hlava
- 2lžičkySůl
- 3litryVývar zeleninový
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1094 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
76 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Telecí hlavu přesekneme napůl, dobře ji omyjeme, spaříme vřelou vodou a vaříme 90 minut v zeleninovém vývaru se lžičkou soli. Maso obereme z kostí a necháme vychladnout.
- 2Maso nakrájíme na na dílky velké asi 3 cm.
- 3Z osolených bílků ušleháme pevný sníh, vařečkou opatrně vmícháme mouku a žloutky, kousky masa jednotlivě do těstíčka namáčíme a smažíme v rozpáleném oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.