Telecí hrudí nadívané masitou nádivkou
90 min.

Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kilogramTelecí hruď
- 250gramůTelecí plec
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusŽemle tuková
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
12 mg
Cukr
167 mg
Postup přípravy
- 1Maso položíme na prkénko kostmi nahoru a maso vykostíme. Poté jej omyjeme. Ostrým nožem prožízneme \"kapsu\", kterou naplníme volně nádivkou, aby při pečení mohla nabývat. Kapsu poté zašijeme, povrch osolíme a dáme péct na rozehřátém másle, podlijeme a pečeme do červena.
- 2Šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou, řádně rozmícháme a krátce povaříme.
- 3Nádivka :
- 4Maso z plecka omyjeme, očistíme, rozkrájíme na menší kousky, aby se nám lépe umlelo. Nameleme je s namočenou a vymačkanou žemlí, přidáme změklé máslo, dvě vejce umíchaná na másle a jedno vejce syrové. Směs okořeníme špetkou muškátového květu, osolíme a řádně rozmícháme.
- 5Jako přílohy podáváme dušenou i vařenou zeleninu, brambory a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.